Ciorbă de curcan cu zeamă de varză

Carnea de curcan este sănătoasă, e săracă în grăsimi și bogată în vitaminele B6, B12, minerale esenţiale, ca: fier, zinc, seleniu și fosfor, recomandată în mai toate dietele, iar printre beneficiile consumului de carne de curcan amintim scăderea nivelului de colesterol rău din sânge și îmbunătățirea sistemului imunitar.
Urmăriți acest film pentru a face o ciorbă de curcan gustoasă și sănătoasă.
INGREDIENTE:
– 500 g carne curcan cu os
– 2 morcovi
– un păstârnac
– o ceapă
– pătrunjel
– o roșie
– un ardei roșu
– 2 cartofi
– fidea (opțional)
– zeamă de varză
– un ou
– smântână
MOD DE PREPARARE:
Spălăm carnea și o punem la fiert în apă cu puțină sare, timp de 30 de minute.
Curățăm legumele și le punem la fiert. Eu le fierb întregi, dar se pot pune și tocate cubulețe.
În acest timp adunăm spuma care se face deasupra, cu spumiera.
Când carnea s-a fiert, o scoatem de pe oase și o punem înapoi în oală.
Tocăm și legumele, dacă nu le-am tocat de la început, și adăugăm roșii, ardei sau fidea, după gust.
Dregem ciorba cu un ou bătut, sau doar cu gălbenușul.
Servim cu o lingură de smântână care se pune în farfurie, nu se fierbe în toată ciorba, și cu zeamă de varză, din care își adaugă fiecare după poftă.
Este o ciorbă hrănitoare, plină de vitamine, sănătoasă și gustoasă.
Tot pe canalul Retete Diete găsiți și alte rețete de afumătură, sau de preparat carnea de porc, slănină, jumări, kaiser, ciolan afumat, mâncare de post, conserve de iarnă, dar și cozonaci și alte bunătăți, sau diete și sfaturi utile.