Clătite cu brânză – gustoase la micul dejun, și chiar la toate mesele!

După ce am făcut împreună clătite pufoase cu dulceață, și de dulce și de post, azi vom face clătite delicioase cu brânză, grozav de bune la micul dejun, dar și la celelalte mese.
Vă dau ingredientele pentru o porție de 8 clătite în tigaie mare, dar noi vom face două porții, lucrând cu două tigăi.
INGREDIENTE / 8 clătite
250 g făină
o lingură de ulei
un ou
zahăr vanilat
500 ml lapte
esență de vanilie, rom, sau care vă place
apă minerală
150 g brânză
MOD DE PREPARARE
Cântărim 250 grame de făină și le punem într-un castron.
Adăugăm o lingură de ulei, un ou, zahăr vanilat și laptele.
Le încorporăm cu lingura, apoi adăugăm și esența.
Completăm cu apă minerală, ca să iasă un aluat nu prea gros, care curge ușor.
Dăm pe răzătoare o bucată de brânză.
Ungem tigaia cu puțin ulei și când se încinge, turnăm un polonic de aluat în mijloc și întoarcem tigaia să se acopere uniform.
După 1-2 minute (în funcție de foc), când este rumenită pe o parte, o întoarcem pe partea cealaltă.
Punem o lingură de brânză pe jumătate de clătită, și o acoperim cu cealaltă jumătate, ca un sendviș.
După un minut, o întoarcem să se rumenească și pe cealaltă jumătate.
Umplem clătitele cu brânză fiind încă pe foc, pentru ca brânza să se poată topi.
În același fel coacem toate clătitele și le umplem cu brânză, iar la final, dacă vreți, puteți umple vreo două și cu dulceață, asta așa, ca desert, că prea sunt delicioase.
Poftă bună!