Coaste de porc afumate și marinate, la cuptor. Rețeta de scăricică la tavă.
0 Comment


Facem azi o rețetă de coaste afumate la cuptor. Dacă nu le aveți afumate în casă, le puteți cumpăra de la magazin. Noi am luat de la Kaufland, afumate și gata marinate. Sunt foarte bune, iar când le scoți din cuptor, sunt delicioase și au un miros îmbietor.
Puteți face o tavă de coaste sau scăricică afumată cu cartofi la cuptor, dar mai puteți adăuga și ceapă, morcovi, sparanghel, un ardei gras, sau orice legume vă plac. La cuptor, toate sunt excelente, și gustoase, și sănătoase. Iar aromele lor combinate sunt irezistibile.

INGREDIENTE
1 kg coaste de porc afumate
1 kg cartofi

2 cepe
1/2 căpăţână de usturoi

2-3 căni cu apă sau vin roșu
100 ml ulei sau untură
o cană cu sos de roşii

sare, piper, boia, cimbru, o foaie de dafin, pătrunjel verde
opțional, putem adăuga și alte legume, după preferințe (un ardei gras, sparanghel, etc.).

MOD DE PREPARARE
Punem coastele într-o tavă tapetată sau unsă cu ulei și le condimentăm cu sare, piper, boia, cimbru, o foaie de dafin, usturoi pisat și sos de roșii.

Acoperim coastele cu 100 ml de ulei și apă sau vin, și băgăm la cuptor cu foc mic o oră, până scade lichidul.
Curățăm câțiva cartofi și 2 cepe, tăiem felii și adăugăm totul la cuptor, peste coaste, pentru încă o jumătate de oră, când totul va fi bine fiert și rumenit.

Servim cu pătrunjel verde și murături sau varză acră.
Coastele la cuptor merg foarte bine și cu alte garnituri, de fasole bătută, varză călită, pilaf de orez, ouă ochiuri, tocăniță sau orice vă mai trece prin cap.

Sunt delicioase.
Poftă bună.
