Compot de struguri fără conservanți, rețetă simplă pentru iarnă

Pentru că este toamnă și a ruginit frunza din vii, am cules via – din grădină sau din piață, am umplut sârmele de struguri (de la bloc), ba am făcut și must, și tot mai avem câțiva struguri, că a fost toamnă bogată, haideți să facem și câteva borcane de compot de struguri, că-s tare bune la iarnă.
Este o rețetă simplă, fără conservanți, și foarte ușor de realizat.
Urmăriți filmul pentru a face cel mai bun compot de struguri pentru iarnă.
INGREDIENTE:
Pentru un borcan de 750 ml
– 600 g boabe de struguri, adică 3/4 din borcan
– cuișoare
– 3 linguri rase de zahăr
– 400 ml apă, aproximativ
MOD DE PREPARARE:
Spălăm strugurii și alegem boabele frumoase de pe ciorchine.
Punem în borcan 3 linguri rase de zahăr, cuișoare și puțină apă, și le mestecăm cu lingurița, să se dizolve zahărul.
Adăugăm boabele de struguri, cam 3/4 din borcan.
Apoi umplem cu apă borcanul, fixăm capacul și fierbem la bain-marie 20 de minute.
Borcanele se răcesc în pături până a doua zi, apoi se păstrează la rece.
Este un compot bun și sănătos, și atât de simplu de făcut.