Cornulețe fragede cu marmeladă, gem și nuci, ori rahat

Le știm pe masa de Crăciun de când eram mici, iar mirosul lor ne-a urmărit din copilărie.
Sunt simplu de făcut, ieftine și bune, iar fără ele, Crăciunul nu se poate.
Azi facem cornulețe de Crăciun, umplute cu rahat, marmeladă și nuci.
Urmăriți filmul pentru a face o rețetă perfectă.


INGREDIENTE
– 200 g unt sau untură
– 3 pahare făină (500 g)
– un pahar smântână (250 g)
– 10 g drojdie
– un plic zahăr vanilat
– coajă de portocale
– nucă, rahat, marmeladă, gem, sau orice umplutură vă place
– un ou de uns


MOD DE PREPARARE
Amestecăm făina, drojdia, smântâna și untul (sau untura).
Lăsăm aluatul 15 minute în repaus.
Apoi întindem o foaie groasă de 0,5 cm.
Tăiem foaia în formă de pătrate sau triunghiuri.
Pe fiecare bucată punem umplutura: rahat, marmeladă, gem tare, nucă.
Rulăm cornulețele, le ungem cu ou și le dăm la cuptor până când se rumenesc, cam 15-20 de minute, în funcție de cuptor.


Se pudrează cu zahăr.
Sunt bune și calde, dar și reci, și se păstrează mult timp.

Tot pe canalul Rețete Diete găsiți și alte rețete de afumătură, sau de preparat carnea de porc, slănină, jumări, kaiser, ciolan afumat, mâncare de post, conserve de iarnă, dar și cozonaci și alte bunătăți, sau diete și sfaturi utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: