Covrigei crocanți de post
0 Comment

Așa-i că vă plac covrigii?
Normal! Cui nu-i plac?
Ei bine, facem azi o rețetă de covrigi crocanți de post, cea mai simplă și ușoară rețetă.
Sunt mai buni decât toți covrigii, și după ce faceți o dată, veți face mereu.
Covrigei crocanți de post
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- Pentru aluat avem nevoie de:
- 500 g făină
- 300 ml apă
- 1 plic drojdie uscată sau un cub proaspătă
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- Opțional: chimen, susan, mac, sare, după preferință.
- Pentru uns: o lingură de ulei, opțional.
MOD DE PREPARARE:
Se frământă un aluat din făină, apă, drojdie, zahăr și sare, să iasă un aluat elastic, potrivit de moale.
Aluatul se acoperă și se lasă la cald, să crească.
Se încinge cuptorul la maxim 200 de grade şi se tapetează cu hârtie de copt o tavă mare.
Facem covrigi rotunzi şi îi punem pe hârtia de copt.
Opțional, se presară seminţe de susan, mac, sare grunjoasă, pe covrigi.
Dăm la cuptor circa 20 de minute, până devin aurii.
După ce s-au copt, se pot unge cu ulei de măsline pentru a avea un luciu frumos.
Sunt deliciosi, se fac ușor și repede, arata foarte bine, și se ronțăie oricând cu plăcere.
Urmăriți acest film pentru a reuși cei mai buni covrigi crocanți de post:
GALERIE FOTO CU COVRIGEI CROCANTI DE POST