Covrigi de post, în tigaie

Vă plac covrigii?
Normal! Cui nu-i plac?
Ei bine, facem azi o rețetă de covrigi rapizi în tigaie, cea mai simplă rețetă de covrigi pufoși, mai buni decât cei fierți – și care nu totdeauna ies așa cum am fi vrut.
Urmăriți acest film pentru a face cei mai buni covrigi de post, în tigaie.


INGREDIENTE
– jumătate plic drojdie uscată sau 10 g drojdie proaspătă
– 100 g făină tip 650
– 100 ml apă caldă
– o linguriță de zahăr pentru drojdie
– o linguriță zahăr pentru aluat
MOD DE PREPARARE
Cernem făina pentru a nu avea impurități și a face un aluat aerat.
Punem drojdia cu puțină apă caldă și 2-3 linguri de făină, le amestecăm bine și lăsăm la cald, acoperit, pentru a face maiaua.
În 5 minute va crește cât castronul.
Încorporăm restul de făină, zahăr și apă caldă, frământăm puțin și punem din nou aluatul la crescut, acoperit și în loc mai cald.
După ce-și dublează volumul, luăm din el bucățele mici, pe care le întindem cu mâna pentru a face batoane cât degetul.
Din fiecare baton facem un covrig rotund. Îi puteți stropi cu puțină sare sau semințe, dar nu e obligatoriu, că sunt foarte buni și așa, simpli.
Punem covrigeii în tigaia încinsă pe foc. Putem să-i dăm puțin cu ulei, înainte sau după gătire, doar pentru luciu și culoare, dar nu este obligatoriu.
Covrigii se coc în 2-3 minute pe fiecare parte.
Știți cât sunt de buni covrigii calzi?
Sunt pufoși, au un gust ușor dulceag, și nu te mai saturi.
Poftă bună!

Alte rețete de post:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: