Cremă delicioasă de zahăr ars

Facem azi cea mai delicioasă cremă de zahăr ars, o rețetă ușor de realizat, cu un miros îmbietor și un gust desăvârșit.
- 6 ouă
- 2 linguri zahăr pentru cremă
- 4 linguri zahăr de ars
- 1 l lapte
- o lingură de făină
- vanilie
MOD DE PREPARARE:
Spargem ouăle fără a separa gălbenușul de albuș, și le batem cu telul. Nu e nevoie de mixer, pentru că la această rețetă nu vrem spumă multă.
Adăugăm 2 linguri de zahăr și batem în continuare. Punem vanilia și făina și le amestecăm bine cu telul, să nu se facă cocoloașe.
Adăugăm laptele și-l încorporăm cu telul în crema de ouă.
Pentru siropul de zahăr ars, punem zahărul într-o crăticioară pe foc, amestecând să nu se ardă, până când tot zahărul s-a rumenit frumos.
Punem zahăr ars pe fundul formei de copt, iar peste el turnăm crema.
Se poate găti ori la bain-marie, punând forma într-o cratiță mai mare, cu apă, pe ochiul aragazului, ori se bagă la cuptor.
În aproximativ 30 de minute este gata, în funcție de foc. Se vede când crema a devenit solidă iar siropul s-a topit.
Se răstoarnă și se servește caldă sau rece, stropită cu sirop de zahăr ars din abundență.
Este delicioasă.