Dieta cu hrișcă – slăbești 5 kg într-o săptămână

Este o dietă restrictivă, de aceea nu se ține mai mult de o săptămână, iar cei cu probleme de sănătate trebuie să ceară acordul medicului.
Beneficii ale consumului de hrișcă:
• Stimulează sistemul imunitar;
• Reduce alergiile din organism;
• Scade inflamațiile
• Ameliorează durerile de stomac
• Întărește oasele
• Crește performanțele intelectuale.
Reguli:
Se folosesc semințe de hrișcă BIO hidratate, crude sau fierte, făină de hrișcă sau ceai neîndulcit, maxim două căni pe zi.
Se beau 2 litri de apă pe zi: apă cu lămâie (o linguriță de zeamă de lămâie la un litru de apă) sau două căni de ceai neîndulcit de hrișcă.
Nu se consumă alte alimente în afară de legume și zarzavaturi proaspete, cu sare neiodată, fără ulei.
Semințele de hrișcă sepun seara în apă la hidratare, se țin la frigider iar dimineața se consumă o cană de semințe de hrișcă fierte și bine scurse, cu puțină sare.
La prânz se va consuma o salată de crudități cu semințe de hrișcă fierte.
Rețetă de salată cu hrișcă, fără ulei:
– un ardei
– două roșii
– o legatură de pătrunjel,
– 3 linguri de hrișcă fiartă
– o legătură de leurdă sau ceapă verde
– o mână de spanac proaspăt
– un morcov ras
Gustarea de după-amiază: o cană de semințe de hrișcă fierte cu puțină sare .
Cină: salată de legume proaspete cu 3 linguri de hrișcă fiartă.
Acest meniu se repetă pentru 7 zile.
În caz de amețeli și senzații de tremur, este indicat să consumați o cană de limonadă cu 3-4 linguri de miere și zeamă de la o jumătate de lămâie, deoarece este posibil să aveți căderi de glicemie.
Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂