Drob rapid, spornic și gustos, din pate de ficat – de pui, porc, sau chiar de post!

Cum nu toată lumea mănâncă miel, vă prezint o rețetă delicioasă de drob din pate de ficat, de porc sau de pui, sau chiar pate de post.
INGREDIENTE
o cutie pateu de ficat
o legătură ceapă verde
o legătură usturoi verde
un cartof
un morcov
pătrunjel
MOD DE PREPARARE
Dăm morcovul pe răzătoare.
Curățăm cartoful, îl fierbem și-l pasăm ca pentru piure.
Peste morcov și cartof punem pateul de ficat.
Tocăm ceapa, usturoiul și pătrunjelul și le înglobăm în compoziție.
Facem un aluat din făină, apă caldă și drojdie.
Lăsăm la crescut, apoi întindem o foaie pe care o punem în tavă.
Opțional, putem unge blatul cu puțin sos de roșii.
Așezăm umplutura deasupra. Dacă nu e de post, putem unge cu gălbenuș și presăra pe deasupra puțin cașcaval ras.
Dăm la cuptor circa 20 de minute, sau până se coace blatul.
Este un drob delicios și atât de ușor de făcut.
Poftă bună!