Drobul de miel, cea mai sănătoasă și gustoasă mâncare de Paști

Carnea și măruntaiele de miel au o valoare nutritivă crescută, un conținut crescut de proteine și puține grăsimi, sunt bogate în vitamina A, D și B, zinc și seleniu, fiind excelentă pentru sănătate, și chiar în curele de slăbire.
Pentru cine nu a mai preparat un miel până acum, în descrierea acestui videoclip găsiți rețeta de Pregătirea mielului de Paști pentru diverse preparate, plus rețeta de ciorbă – borș de miel, stufat și alte rețete din carne de miel.
Ingrediente
– pentru drob folosim toate măruntaiele: ficat, plămâni, inimă, rinichi.
– 2 legături de ceapă verde
– 2 legături de usturoi verde
– 2 felii de pâine înmuiate și stoarse
– 50 gr. smântână
– 1-2 linguri ulei
– 3 ouă fierte
– 2 ouă crude
– sare, piper, cimbru
– mărar, pătrunjel
Organele se pun în câteva ape reci, cu 2 linguri de oțet, până iese mirosul specific.
Prapurele se spală în apă rece, apoi se ține puțin în apă caldă, ca să se întindă bine.
Dacă nu aveți prapure, faceți puțin aluat din făină, drojdie și apă caldă.
Mod de preparare
1. Tocăm mare organele și le prăjim în tigaia unsă cu ulei.
2. Tocăm ceapa și usturoiul verde și le adăugăm în tigaie.
3. Potrivim de sare, piper, cimbru, și amestecăm.
4. Scoatem măruntaiele și le tocăm mărunt cu cuțitul, sau la mașină cu sita mare.
5. Adăugăm smântâna și verdeața.
6. Batem ouăle crude și le amestecăm în tigaie.
7. Întindem prapurele cu grijă într-o tavă de chec.
8. Punem jumătate din compoziție deasupra.
9. În mijloc, așezăm cele 3 ouă fierte, acoperim cu restul de compoziție și învelim cu prapurele rămas.
10. Coacem în cuptor 10 minute acoperit cu folie, apoi încă 10 minute fără folie, la foc potrivit.
Drobul se taie frumos când se răcește, dacă mai rezistați la mirosul îmbietor și, desigur, e mai bun cald.
Poftă bună!
Cum se marinează carnea de miel ca să se topească în gură, și rețeta de stufat cu coaste de miel
https://www.retete-diete.ro/cum-se-marineaza-carnea-de-miel-ca-sa-se-topeasca-in-gura-si-reteta-de-stufat-cu-coaste-de-miel/
Pregătirea mielului de Paști pentru diverse preparate. Ciorba (borșul) de miel
https://www.retete-diete.ro/pregatirea-mielului-de-pasti-pentru-diverse-preparate-ciorba-borsul-de-miel/
Pulpa de miel la tava
https://www.retete-diete.ro/pulpa-de-miel-la-tava/