Dulciuri dietetice: Budincă de griș

Deserturi recomandate în gastrita cu hiperaciditate și în boala ulceroasă

Budincă de griș (4 porții)

5 from 1 reviews
Dulciuri dietetice: Budincă de griș
 
Autor:
Ingrediente
  • 200 ml lapte,
  • 40 g griș,
  • 60 g zahăr,
  • 20 g unt,
  • 2 ouă,
  • ¼ pachet zahăr vanilat.

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert și când clocotește, se toarnă grișul sub formă de ploaie și se lasă să fiarbă 15-20 minute. Se pune apoi la rece.

Se freacă bine untul cu zahărul și gălbenușurile și apoi se adaugă încet în grișul răcit, amestecând bine. Se adaugă zahărul vanilat și albușurile bătute spumă, amestecând ușor. Se toarnă compoziția într-o formă înfăinată (neunsă). Forma se așează în alt vas cu apă fierbinte și se pune 30 minute la cuptor. Se coace la foc potrivit.

Se poate fierbe budinca și pe mașina de gătit, în baie de apă. În acest caz, forma se unge cu unt sau ulei și se înfăinează.

La nevoie se poate prepara budinca cu 100 ml lapte și 100 ml apă.

Observație: Se recomandă și persoanelor suferinde de colită (cu laptele diluat cu apă).

Rețeta video:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: