Dulciuri dietetice: Cornete

Deserturi recomandate în gastrita cu hiperaciditate și în boala ulceroasă

Cornete (4 porții)

Ingrediente:

  • 80 g zahăr,
  • 60 g făină,
  • 2 ouă.

Mod de preparare:

Se freacă 20 minute ouăle întregi cu zahărul și se adaugă treptat făina. Pe o tavă uscata și bine înfăinată se așează pătrate subțiri, obținute din acest aluat, cu latura de 12 cm, care se coc la cuptor la un foc iute.

Se scoate tava din cuptor, se desprind imediat pătratele de pe tavă, cu un cuțit lat și se rulează în formă de cornet. Rularea trebuie făcută rapid, deoarece aluatul răcit se rupe și nu se mai poate rula.

După răcire cornetele se umplu cu cremă de vanilie sau cu frișcă bătută cu zahăr, sau cu albuș bătut spumă cu zahăr.

Observație: Se recomandă și persoanelor suferinde de colită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: