Dulciuri dietetice: Cremă rusească

Deserturi recomandate în gastrita cu hiperaciditate și în boala ulceroasă

Cremă rusească (4 porții)

Ingrediente:

  • 200 g frișcă,
  • 200 ml lapte,
  • 100 g zahăr,
  • 8 g biscuiți,
  • 4 gălbenușuri,
  • 4 foi gelatină,
  • ¼ pachet praf de vanilie.

 

Mod de preparare:

Se freacă bine gălbenușurile cu zahărul până se formează o cremă. Se adaugă cu grijă laptele fierbinte, amestecând mereu. Apoi se fierbe crema la marginea mașinii sau în abur. După ce crema s-a îngroșat, se ia de pe foc și se adaugă imediat gelatina înmuiată în apă rece.
Se pune crema 10 minute la rece, apoi se adaugă frișca bătută, amestecând ușor.
Într-o formă (sau cană de cafea) umezită, se toarnă ½ din compoziție, se acoperă cu biscuiți înmuiați în lapte, iar deasupra se toarnă restul din compoziție și se pune totul la rece, pentru închegat. Se răstoarnă apoi pe o farfurie udată și se poate orna cu puțină frișcă bătută, oprită din compoziție. Biscuiții se pot înlocui cu pișcoturi.
Observație: Se recomandă și persoanelor suferinde de colită cronică.

 

Rețeta video:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: