Dulciuri dietetice: Cremă rusească

Deserturi recomandate în gastrita cu hiperaciditate și în boala ulceroasă
Cremă rusească (4 porții)
Ingrediente:
- 200 g frișcă,
- 200 ml lapte,
- 100 g zahăr,
- 8 g biscuiți,
- 4 gălbenușuri,
- 4 foi gelatină,
- ¼ pachet praf de vanilie.
Mod de preparare:
Se freacă bine gălbenușurile cu zahărul până se formează o cremă. Se adaugă cu grijă laptele fierbinte, amestecând mereu. Apoi se fierbe crema la marginea mașinii sau în abur. După ce crema s-a îngroșat, se ia de pe foc și se adaugă imediat gelatina înmuiată în apă rece.
Se pune crema 10 minute la rece, apoi se adaugă frișca bătută, amestecând ușor.
Într-o formă (sau cană de cafea) umezită, se toarnă ½ din compoziție, se acoperă cu biscuiți înmuiați în lapte, iar deasupra se toarnă restul din compoziție și se pune totul la rece, pentru închegat. Se răstoarnă apoi pe o farfurie udată și se poate orna cu puțină frișcă bătută, oprită din compoziție. Biscuiții se pot înlocui cu pișcoturi.
Observație: Se recomandă și persoanelor suferinde de colită cronică.
Rețeta video: