Iepure la ceaun – reţetă vânătorească

Ingrediente: Iepure la ceaun
un iepure,
250 ml ulei,
½ pahar vin roşu,
2-3 foi dafin,
piper,
cimbru,
bulion,
usturoi.

Mod de preparare:
După ce a fost porţionat şi ţinut la baiţ, iepurele se pune într-un ceaun cu 250 ml ulei.
Se căleşte puţin iepurele cu ceapă tocată, până când îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă  1/2 pahar vin roşu, 2-3 foi de dafin, piper, cimbru, sare şi se completează cu apă până când iepurele este perfect acoperit.
Se acoperă cu capac şi se fierbe înăbuşit până când carnea se înmoaie.
Se completează din nou cu apă, după caz, astfel încât să rămână zeamă cât sos vrem să facem.
Când carnea este gata, se adaugă  2-3 linguri bulion, în funcţie de lichidul rămas, măsline, se mai fierbe aproximativ 5 minute, apoi se opreşte focul şi se adaugă  usturoi pişat şi friptură poate fi servită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: