Magret dietetic de raţă cu salată
Ingrediente:
1 praz (doar partea albă)
1 lingură ulei de seminţe de floarea-soarelui
1 magret de raţă (piept de raţă)
2 linguri de oţet zmeură
12 linguri vin roşu
2 linguri de zmeură
nucşoară
sare
piper
Mod de preparare:
Se spală şi se toacă prazul, apoi se căleşte în ulei cu apă şi se asezonează cu sare, piper şi nucşoară.
După călire, se scoate şi se ascurge de grăsime pe un prospo de hârtie.
Într-o tigaie de teflon bine încălzită, se aşează pieptul cu partea cu piele pe tavă şi se lasă pe foc, până când pielea devine crocantă.
Apoi, se scoate carnea din tigaie, tigaia se lasă pe foc, la flacără mică şi se îndepărtează grăsimea; se adaugă în tigaie oţetul şi se lasă câteva momente, până se reduce din cantitate.
Se adaugă vinul şi se lasă la foc mic până când devine sirop.
Se taie pieptul în felii subţiri şi se aşează în farfurie cu garnitură din praz.
Se toarnă sosul peste carne (siropul din oţet şi vin) şi se decorează cu zmeură proaspătă.
Pentru dietă:
Magretul (pieptul de raţă) nu are nevoie de grăsime pentru a fi gătit. Această reţetă bogată în proteine este perfectă pentru o alimentaţie fără grăsimi.