Pâine de casă din tărâțe

Pâine de casă din tărâțe
Nutritionistii spun că pâinea din tărâțe făcută în casă conține multe vitamine, magneziu, calciu si fosfor, iar aportul caloric e scazut, adică nu îngrașă.
Printre beneficiile pâinii de casă din tărâțe amintim: crește durata de viață, alunga diabetul de tip 2, previne bolile cardiovasculare și ale aparatului digestiv, poate ajuta în cazul unor tipuri de cancer, fibrele solubile ajută la mentinerea unui nivel scazut al colesterolului.
Tărâțele de grâu, porumb, orz, ovăz, secară – respectiv uruiala care se dă la păsări, conțin carbohidrati (cereale – porumb, grâu), proteine (șrot de soia, șrot de floarea soarelui, floarea soarelui, mazăre sau tărâțe).
Șrotul este primul produs obținut în cursul măcinării grâului sau din resturile de semințe rămase după extragerea uleiului, cu conținut bogat în proteine și săruri minerale, în timp ce făina albă pe care o mâncăm noi nu conține decât amidon, și îngrașă.
Ingrediente:
300 g făină albă tip 650
un pahar cu tărâțe de cereale
o lingură drojdie
un pahar apă caldă
o linguriță zahăr
o lingură semințe de in, susan sau dovleac, măcinate o linguriță sare
un ou, opțional, pentru uns
Mod de preparare: Punem drojdia în apă caldă cu o lingură de zahăr și două de făină și lăsăm să crească, apoi amestecăm cu făina și tărâțele înmuiate în puțină apă, semințele și sarea. Se face un aluat care crește la cald. Acesta se poate pune la copt în cuptor, opțional uns cu ou, sau câte o lipie pe foc, într-o tigaie uscată, pe tablă sau pe plită.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂