Pâine de post cu semințe, în tigaie

Pâine caldă, cu semințe diverse, pline de vitamine, fibre și atât de benefice pentru sănătate.
Se face repede, fără cuptor, într-o tigaie pe focul aragazului, în câteva minute.
Este o pâine de post, și are un miros irezistibil.
Urmăriți acest film pentru a reuși o pâine cu semințe delicioasă.
INGREDIENTE
– jumătate plic drojdie uscată sau 10 g drojdie proaspătă
– 100 g făină tip 650
– 100 ml apă caldă
– o linguriță de zahăr
– un praf de sare
– semințe diverse: in, susan, floarea soarelui, dovleac, chia, etc.
MOD DE PREPARARE
Cernem făina pentru a nu avea impurități și a face pâinea mai pufoasă.
Punem drojdia cu puțină apă caldă și 2-3 linguri de făină, le amestecăm bine și lăsăm la cald, acoperit, pentru a face maiaua.
În 5 minute va crește cât castronul.
Putem folosi toată maiaua, sau putem păstra jumătate pentru mâine.
Încorporăm restul de făină și apă caldă, frământăm puțin și punem din nou aluatul la crescut, acoperit și în loc cald.
După ce-și dublează volumul, luăm din el bucățele mici, pe care le întindem cu mâna pentru a face turte rotunde. Pe deasupra punem semințe diverse.
Coacem fiecare pâinică într-o tigaie încălzită pe focul aragazului, la foc mic, cam 3 minute pe fiecare parte, acoperită cu capac, ca să se pătrundă mai bine. Nu se unge tigaia cu ulei.
Sunt bune, pufoase, miroase îmbietor, se fac repede și se mănâncă imediat și cu mare poftă.
Alte rețete de post: