Pandișpan cu cireșe – chec pufos fără bicarbonat, drojdie și praf de copt!

5 from 1 reviews
Pandișpan cu cireșe - chec pufos fără bicarbonat, drojdie și praf de copt!
 
O rețetă cum nu ați mai văzut, de o finețe și o bunătate rară, de nu te mai poți opri din mâncat, cu cireșe care se răsfață plutind leneșe prin aluatul pufos și fin ca o poezie. Faceți două tăvi deodată, că numai una nu ajunge. Iar despre miros, eu nu vă mai spun nimic, că o să tot povetiți voi... Văzând cum au înnebunit cireșii, ne-am întrebat: după dulceața aromată de cireșe cu zahăr ars, și cireșata rafinată, fină și suavă pentru seri parfumate, ce le-o mai trece prin cap să facă? Ei bine, azi au pus de-un pandișpan care crește cât două tăvi, și asta fără bicarbonat, drojdie și praf de copt!
Autor:
Ingrediente
  • 10 ouă
  • 100 ml ulei
  • 300 g zahăr
  • 300 g făină
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 300 g cireșe
Mod de preparare
  1. Am separat albușurile de gălbenușuri, iar acum mixăm albușurile cu zahăr, până obținem o spumă tare și frumoasă, ca la expoziție.
  2. Separat batem gălbenușurile cu sare și ulei, să facem o cremă blândă, care crește ușor.
  3. Apoi le amestecăm încet, înglobând gălbenușurile în spumă cu mișcări ample și nu prea iuți, ca să nu scadă frumusețe de bezea.
  4. Urmează să cernem făina în ploaie puțin câte puțin, și s-o înglobăm cu multă grijă și un pic de talent, astfel încât nici să nu se dezumfle crema, dar nici cocoloașe să nu prea rămână.
  5. Și ca și cum nu ar fi de ajuns, mai luăm și o mână de cireșe din care am scos sâmburii, le tăvălim prin zahăr vanilat, și le dăm drumul în crema spumoasă.
  6. Gata, tapetăm o tavă și mai ungem un pic cu ulei, apoi turnăm compoziția în tavă, apoi o presărăm cu alte cireșe rumene și gustoase, fără sâmburi, fără cozi.
  7. Coacem cam 25 de minute în cuptorul încălzit la 180 de grade, dar asta e ceva foarte aproximativ, că acest pandișpan nu e deloc așa pretențios.
  8. Dacă nu v-ați uitat la ceas, deschideți cuptorul când nu mai puteți de miros. Arată atât de apetisant!
  9. Desigur, s-ar lăsa un pic să se răcească, și apoi s-ar tăia... dar cine mai are răbdare? Plus că e atât de bun cald!
Nota
Vedeți? De aceea ziceam să faceți două tăvi. Că una nu ajunge, e prea bun și dispare imediat!
Urmăriți cu atenție filmul pentru a reuși un pandișpan perfect, umplut cu cireșe rumene și gustoase.
Iar dacă v-a plăcut, rămâneți aproape, că nici nu știți ce vom face mâine!

 

Reteta video:

Galerie foto:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: