Pandișpan cu cireșe – chec pufos fără bicarbonat, drojdie și praf de copt!
0 Comment

Pandișpan cu cireșe - chec pufos fără bicarbonat, drojdie și praf de copt!
O rețetă cum nu ați mai văzut, de o finețe și o bunătate rară, de nu te mai poți opri din mâncat, cu cireșe care se răsfață plutind leneșe prin aluatul pufos și fin ca o poezie. Faceți două tăvi deodată, că numai una nu ajunge. Iar despre miros, eu nu vă mai spun nimic, că o să tot povetiți voi... Văzând cum au înnebunit cireșii, ne-am întrebat: după dulceața aromată de cireșe cu zahăr ars, și cireșata rafinată, fină și suavă pentru seri parfumate, ce le-o mai trece prin cap să facă? Ei bine, azi au pus de-un pandișpan care crește cât două tăvi, și asta fără bicarbonat, drojdie și praf de copt!
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- 10 ouă
- 100 ml ulei
- 300 g zahăr
- 300 g făină
- un praf de sare
- vanilie
- 300 g cireșe
Mod de preparare
- Am separat albușurile de gălbenușuri, iar acum mixăm albușurile cu zahăr, până obținem o spumă tare și frumoasă, ca la expoziție.
- Separat batem gălbenușurile cu sare și ulei, să facem o cremă blândă, care crește ușor.
- Apoi le amestecăm încet, înglobând gălbenușurile în spumă cu mișcări ample și nu prea iuți, ca să nu scadă frumusețe de bezea.
- Urmează să cernem făina în ploaie puțin câte puțin, și s-o înglobăm cu multă grijă și un pic de talent, astfel încât nici să nu se dezumfle crema, dar nici cocoloașe să nu prea rămână.
- Și ca și cum nu ar fi de ajuns, mai luăm și o mână de cireșe din care am scos sâmburii, le tăvălim prin zahăr vanilat, și le dăm drumul în crema spumoasă.
- Gata, tapetăm o tavă și mai ungem un pic cu ulei, apoi turnăm compoziția în tavă, apoi o presărăm cu alte cireșe rumene și gustoase, fără sâmburi, fără cozi.
- Coacem cam 25 de minute în cuptorul încălzit la 180 de grade, dar asta e ceva foarte aproximativ, că acest pandișpan nu e deloc așa pretențios.
- Dacă nu v-ați uitat la ceas, deschideți cuptorul când nu mai puteți de miros. Arată atât de apetisant!
- Desigur, s-ar lăsa un pic să se răcească, și apoi s-ar tăia... dar cine mai are răbdare? Plus că e atât de bun cald!
Nota
Vedeți? De aceea ziceam să faceți două tăvi. Că una nu ajunge, e prea bun și dispare imediat!
Urmăriți cu atenție filmul pentru a reuși un pandișpan perfect, umplut cu cireșe rumene și gustoase.
Iar dacă v-a plăcut, rămâneți aproape, că nici nu știți ce vom face mâine!
Urmăriți cu atenție filmul pentru a reuși un pandișpan perfect, umplut cu cireșe rumene și gustoase.
Iar dacă v-a plăcut, rămâneți aproape, că nici nu știți ce vom face mâine!