Pască spectaculoasă cu aluat de cozonac și umplutură de brânză dulce sau smântână

Miroase îmbietor, se face ușor și e foarte gustoasă.
- - Pentru ALUAT:
- 330 g făină (330 g flour)
- 7 g drojdie uscată (7 g dry yeast)
- 70 g zahăr (70 g sugar)
- 150 ml lapte cald (150 ml of warm milk)
- 1 plic zahăr vanilat (10 g vanilla sugar)
- o linguriță curcumă pentru culoare (turmeric for color)
- 2 gălbenușuri (2 yolks)
- 50 g unt topit (50 g melted butter)
- 1 linguriță de ulei (1 tsp oil)
- - Pentru UMPLUTURĂ:
- 350 g brânză dulce sau smântână (350 g sweet cheese or cream)
- 100 g zahăr (100 g sugar)
- 1 plic zahăr vanilat (10 g vanilla sugar)
- esență de rom (rum essence)
- 50 g făină (50 g flour)
- 100 g stafide (100 g raisins)
- 3 ouă (3 eggs)
- o linguriță de curcumă pentru culoare - în loc de coajă de lămâie, care e tratată cu chimicale.
MOD DE PREPARARE
Facem maiaua din puțină făină, zahăr, drojdie și lapte. Lăsăm la crescut, la cald.
Când a crescut, înglobăm restul ingredientelor pentru aluat, frământăm 5 minute și lăsăm la cald până își dyblează volumul.
În acest timp facem umplutura, înglobând toate ingredientele pentru umplutură.
Când a crescut aluatul, întindem o foaie, din care oprim o bucățică pentru ornamente. Cu restul de aluat îmbrăcăm tava de copt, urcând și pe margini până sus, și lăsând mijlocul gol. În mijloc vom pune umplutura, și dăm la cuptor circa 20 de minute, sau până când se întărește umplutura de brânză sau smântână.
În acest timp, din aluatul rămas facem câteva figuri pentru ornament: cruce, brâu împletit, steluțe, etc, și le ungem cu gălbenuș.
Când s-a întărit umplutura, punem ornamentele pe deasupra, și mai dăm la cuptor până când se rumenesc.