Pasca tradițională, nelipsită de pe masa de Paști


Ingrediente:
ALUAT
– 200 g făină
– 2 ouă
– 10 g drojdie
– 50 ml lapte
– 100 g zahăr
UMPLUTURA DE BRÂNZĂ
– 500 g brânză de vaci
-100 g smântână
– 100 g zahăr
– 2 linguri făină
– 2 linguri gris
– un plic zahăr vanilat
– 2 ouă
– 5 g bicarbonat
– o linguriță zeamă de lămâie
– 100 g unt
– 100 g stafide

Mod de preparare
Pentru aluat:
Punem drojdia la crescut cu puțin lapte cald, făină și zahăr.
După ce crește, adăugăm restul de făină, lapte, zahăr și ouăle.
Lăsăm la crescut la cald, până își dublează volumul.
Pentru umplutura de brânză: amestecăm toate ingredientele, să iasă o cremă mai tare.
Tapetăm o cratiță cu hârtie de copt.
Punem în ea jumătate din aluat.
Deasupra turnăm umplutura de brânză.
Din restul de aluat facem câteva fâșii pe care le împletim și le așezăm de jur împrejur.
Presărăm stafide și ungem cu ou bătut.
Coacem 40 de minute la cuptor, cu foc potrivit.

Mirosul și gustul sunt de neegalat!
Poftă bună și sărbători fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: