Pulpa de miel la tava

Carnea și măruntaiele de miel au o valoare nutritivă crescută, un conținut crescut de proteine și puține grăsimi, sunt bogate în vitamina A, D și B, zinc și seleniu., fiind excelentă pentru sănătate, și chiar în curele de slăbire.

Pentru cine nu a mai preparat un miel până acum, în descrierea acestui videoclip găsiți rețeta de Pregătirea mielului de Paști pentru diverse preparate, plus rețeta de ciorbă – borș de miel, drob și alte rețete din carne de miel.

 

INGREDIENTE:

– pulpa de miel
– ulei – 200 ml
– vin roșu – un pahar
– 2 legături ceapă verde
– 2 legături usturoi verde
– cimbru, rozmarin
– foi dafin, piper, sare
– 1kg. cartofi
– 1 dovlecel
– ceapa si usturoi
– marar, patrunjel.

 

Marinam pulpa de miel in marinada facuta din legume si verdeturi tocate, condimente si vin.

 

  1. Tocăm ingredientele și le amestecăm.
  2. Punem carnea într-un castron și o acoperim cu verdeața tocată.
  3. Adăugăm ulei și vin și o frecăm pe toate părțile.
  4. Punem la frigider 1-2 zile.
  5. Apoi o întoarcem pe partea cealaltă și mai ținem la frigider o zi-două.

 

  1. Carnea se marinează pentru a fi mai fragedă.
  2. Tocăm mare cartofii, dovleceii, ceapa, usturoiul verde și verdeața.
  3. Ungem tava cu ulei și în ea punem legumele si verdeața tocată.
  4. Turnam deasupra un pahar de vin și zeama de la carnea marinată.
  5. Deasupra asezam pulpa marinata .
  6. Coacem la cuptor până când se rumenește friptura.

Din când în când mai completăm cu vin și întoarcem carnea pe cealaltă parte.

Este cea mai delicioasă mâncare. Se topește în gură, și merge și mai bine cu un pahar de vin roșu.

Poftă bună!

Drobul de miel, cea mai sănătoasă și gustoasă mâncare de Paști
https://www.retete-diete.ro/drobul-de-miel-cea-mai-sanatoasa-si-gustoasa-mancare-de-pasti/

Cum se marinează carnea de miel ca să se topească în gură, și rețeta de stufat cu coaste de miel
https://www.retete-diete.ro/cum-se-marineaza-carnea-de-miel-ca-sa-se-topeasca-in-gura-si-reteta-de-stufat-cu-coaste-de-miel/

Pregătirea mielului de Paști pentru diverse preparate. Ciorba (borșul) de miel
https://www.retete-diete.ro/pregatirea-mielului-de-pasti-pentru-diverse-preparate-ciorba-borsul-de-miel/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: