Rețeta tradițională de cozonaci de casă sănătoși și fără chimicale

Ingrediente:

400 ml lapte
20 g drojdie
100 ml ulei
1,2 cani zahar
1 kg faina
2 oua
zahar vanilat
esenta rom
cacao, nuca, rahat

Punem la crescut drojdia, cu putin lapte cald, o lingura de zahar si una de faina.

Cand a crescut adaugam restul de lapte, zahar si faina, 2 galbenusuri si framantam adaugand ulei cate putin.

Lasam la crescut pana-si dubleaza volumul, apoi impartim aluatul in doua, pentru doi cozonaci.

Intindem prima foaie, o ungem cu albus batut, presaram cacao, nuca tocata si rahat.

A doua foaie o taiem in doua. Intindem cele doua foi, le ungem cu albus, cacao si nuca, le rulam separat si le impletim.

Punem cozonacii in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la crescut.

Coacem la cuptor circa o ora, pana se rumenesc.

Mirosul este imbietor si gustul desavarsit!

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: