Salată de leurdă și roșii, plină de vitamine – de post

Leurda este numită planta mileniului 3 sau leacul din pădure, datorită beneficiilor aduse pentru sănătate, vitaminelor A, C. B, și altor componente cu rol esențial în fortificarea sistemului imunitar, ea luptând împotriva multor boli precum tensiune arterială, colesterol, tuberculoze, gripe, reumatism, și multe altele.
Deși este bine tolerată de ficat, totuși există contraindicații pentru persoanele care au colită, sau mame care alăptează.
Roșiile sunt o sursă importantă de minerale și vitamine, esențiale pentru aportul de vitamina A, C, K, B, fier, potasiu, licopen. Ne oferă protecție împotriva cancerului de diverse tipuri, mențin sănătatea oaselor, a inimii și a rinichilor, cresc imunitatea, mențin echilibrul glicemiei, ne îmbunătățesc vederea și ajută și în diete de slăbire.
Leurda și roșiile se pot consuma și în mâncare, dar crude, în salată, își păstrează toate vitaminele.
Se spală frunzele și se toacă sau se rup într-un castron.
Spălăm roșiile și le tăiem felii.
Mai putem adăuga pătrunjel și mărar după gust, puțină sare, și o lingură de ulei de măsline.
Salata se mănâncă proaspătă, în maxim 15 minute de la preparare.
Este o porție apetisantă de vitamine.
Poftă bună!