Sarmale de porc moldovenesti

Pentru prepararea sarmalelor de porc moldovenesti avem nevoie de:
2 verze murate, 1/2 litru suc de rosii, 2 linguri orez, 1 kg carne porc, 2 cepe, sare, piper, slanina afumata, o foiaie dafin, cimbru, ulei sau untura.
Mod de preparare
Varza se spala bine. Carnea se da prin masina de tocat sau se toaca cu satarul, ceapa se toaca pe fundul de lemn cu cutitul si se inmoaie pe foc, in putin ulei. Se amesteca bine, carnea tocata cu ceapa, orezul, sare, piper; se taie frunzele de varza in bucati potrivite si se ia cate o foaie pe care se pune o lingua de umplutura si se infasoara sarmalutele. Se aseaza in straturi, intr-un tuci, primul strat fiind de varza tocata, cu bucati de slanina, apoi un strat de sarmele, unul de varza, ultimul fiind de varza tocata peste care se pune sucul de rosii, se completeaza cu apa sau zeama de varza dupa gust si se fierbe tuciul la cuptor, 3 ore.
Se serveste cu mamaliga si smantana.
Este o reteta veche, delicioasa.
Pofta buna!