Savarina de casă, însiropată și parfumată ca un vis

Savarina este prăjitura faimoasă de pe vremuri, de care nu te saturi niciodată. E bună și cea de la cofetărie, dar rețeta veche mai rar o găsești. Așa că vom face noi acum rețeta clasică de savarină pe care o știm din copilărie.
Urmăriți filmul pentru a reuși o savarină ca pe vremuri.


INGREDIENTE
* Aluat
150 gr făină
10 gr drojdie
3 ouă
1/2 pahar lapte
50 gr unt
1 lingură zahăr
* Sirop:
6 linguri zahăr
2 pahare apă
1/2 pahar rom
* Frișcă


MOD DE PREPARARE
Facem maiaua din drojdie, zahăr, o lingură lapte și două de făină, și o lăsăm la crescut.
Când își dublează volumul, punem restul de făină, lapte, untul topit și ouăle, și facem un aluat moale.
Ungem formele cu ulei, punem aluatul cu lingura – cam jumătate din formă, și lăsăm din nou la crescut.
Când a crescut cât forma, dăm la cuptor până când se rumenesc. Facem proba cu scobitoarea.
Tăiem capacele și însiropăm cu siropul fierbinte, făcut din ingredientele pentru sirop: zahăr, apă și rom.
Batem frișca spumă tare, dar o punem pe savarine doar după ce s-au răcit.


Pe capace punem jeleu de zmeură, dulceață sau un gem roșu, de care avem.
Savarina se face ușor, este foarte frumoasă, și fantastic de bună.


Tot pe canalul Rețete Diete găsiți și alte rețete de afumătură, sau de preparat carnea de porc, slănină, jumări, kaiser, ciolan afumat, mâncare de post, conserve de iarnă, dar și cozonaci și alte bunătăți, sau diete și sfaturi utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: