Supă de pui cu găluște

Supa de pui este alimentul cel mai bine tolerat și cu cele mai multe proprietăți nutritive, recomandat copiilor în creștere, bolnavilor sau celor ce se întremează după boli, dar și o mâncare pe care o facem ușor și o mâncăm cu plăcere oricând, fiind ușoară, hrănitoare și gustoasă.

Urmăriți filmul pentru a realiza o rețetă perfectă:

INGREDIENTE:
– carne de pui cu oase și piele
– legume: morcovi, păstârnac, pătrunjel, țelină, ceapă
– verdeață: pătrunjel, busuioc
– 2 ouă
– 140 g griș

MOD DE PREPARARE:
La supa de pui folosim carnea cu oase – aripi, spinare, gât și gheare, iar cea de găină de țară este cea mai gustoasă.


Fierbem carnea și alegem mereu spuma care se formează deasupra. Dacă este un pui fraged, fierbem împreună cu legumele, până când acestea se înmoaie, apoi le scoatem și strecurăm.


Carnea și legumele se folosesc la altă mâncare, supa servindu-se doar cu găluște de griș.


Pentru găluște, la un ou se pun 70 grame de griș. Se încorporează treptat și se lasă 10 minute, timp în care se mai întăresc.


Se pun cu lingura udă în supa care fierbe în clocot, și în 10 minute sunt fierte și se ridică deasupra.


Servim supa cu pătrunjel și orice verdeață tocată, după gust.
Ornăm cu frunze de busuioc, pentru un plus de sănătate și o aromă desăvârșită.
Este o rețetă ușoară și gustoasă.
Poftă bună!

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: