Top 10 – Alimentele
0 Comment

- Migdale – sunt bogate în acizi grași mono-saturați și stimulează sănătatea cardiovasculară, fiind excelente în tratamentul diabetului.
- Cherimoya – are un fruct dulce și zemos, cu pulpa albă, bogat în zahăr și vitaminele A, C, B1, B2 și potasiu. La noi se găsește la Kaufland (7 lei/buc.) și în magazine mari.
- Ocean Perch sau rockfish – un pește din Atlantic, bogat în proteine și slabă în grăsimi saturate. Nu știm unde se găsește în România, dar vă mulțumim să ne anunțați dacă-l găsiți pe undeva 🙂
- Plătică – pește fără conținut de mercur, bogat în vitamina B1.
- Semințe de Chia – pline de vitamine şi minerale, ajutând la reglarea greutăţii, controlarea poftei de dulce şi luptând împotriva radicalilor liberi, conțin o cantitate mare de fibre dietetice, proteine, acid fenolic și vitamine, Omega-3, fier, magneziu, calciu şi potasiu.
- Semințe de dovleac – Una dintre cele mai bogate surse de fier și mangan, fosfor, magneziu, cupru, zinc, și vitamina K, o sursă bună de fibre alimentare și de acizi grași nesaturați, buni pentru sănătatea inimii, o sursă foarte bună de proteine și minerale și nu conțin colesterol.
- Swiss Chard sau Mangold – leguma care reglează zahărul din sânge, o sursă dietetică rară de fitochimicale cu antioxidanți și alte proprietăți benefice.
- Grăsimea de porc – o excelentă sursă de vitamina B și minerale, mai puțin saturată și mai sănătoasă decât cea de miel sau vită, bogată în acid oleic, conține 60% grăsimi mononesaturate, grăsimile mononesaturate și acidul oleic fiind benefice pentru inimă, artere și piele și putând ajuta și la reglementarea hormonilor. Pentru a nu duce la obezitate, consumul de carne grasă se recomandă împreună cu legume.
- Frunze de sfeclă – sunt bogate în calciu, fier, vitamina K și grupul de vitamine B.
- Snapper – pește marin, cel roșu fiind cel mai cunoscut.