Tort de mere întregi cu cremă de zahăr ars și pandișpan! Prea gustos! Se topește în gură!

INGREDIENTE
– 7-8 mere potrivite (nu prea mari)
– dulceață de vișine
– nucă
Sirop
– 10 linguri zahăr (200 g)
Crema
– 8 ouă
– 200 g zahăr (8 linguri)
– 1 litru lapte
Pandișpan
– 5 ouă
– 5 linguri de zahăr
– 5 linguri de făină
– 5 linguri ulei
– un praf de copt
MOD DE PREPARARE
Topim zahărul și îmbrăcăm cu el pereții vasului
Scoatem cotoarele merelor și le decojim.
Așezăm merele în vasul tapetat cu zahăr ars, iar în mijlocul lor punem nuci și dulceață de vișine.
Dăm la cuptor 20-30 de minute, până se înmoaie merele, apoi lăsăm la răcit până facem pandișpanul.
Pentru pandișpan: mixăm bine albușurile cu zahăr, adăugăm gălbenușurile, uleiul făina și praful de copt, mixând mai încet.
Turnăm compoziția peste merele coapte și dăm la cuptor 20-30 de minute. Facem proba cu scobitoarea, să iasă uscată.
Lăsăm la răcit dar nu de tot, să nu se întărească siropul. Când e călduț încă, răsturnăm pandișpanul cu mere pe un platou.
Pentru cremă: mixăm bine albușurile cu zahăr, adăugăm gălbenușurile și laptele, mixând mai încet. Dăm la cuptor circa 30 de minute, până când se încheagă crema.
Răsturnăm crema de zahăr ars peste pandișpanul cu mere coapte, lăsăm la răcit, apoi tăiem.
Este o minune de tort, pe care îl veți face mereu!