Tort Fraisier cu căpșune și cremă de vanilie! fără coacere, rapid și simplu 🍓

INGREDIENTE
câteva căpșuni (300 grame)
o cană de frișcă (merge și un plic)
o budincă de vanilie la plic
MOD DE PREPARARE
Spălăm căpșunile și le tăiem cu cuțitul în felii subțiri, pe lung.
Batem frișca spumă tare.
Facem o budincă de vanilie, urmând indicațiile de pe plic.
Din căpșunile rămase facem un sirop gros, nefiert, pasând căpșunile cu blenderul sau chiar cu furculița.
Amestecăm acest sirop cu budinca de vanilie, să facem o cremă mai groasă. Putem face amestecul cu blenderul, mai fin, sau cu furculița, și astfel vor rămâne și bucățele de căpșune.
Turnăm jumătate din cremă într-un vas cu diametrul de 15 cm.
Așezăm feliile de căpșune pe pereții vasului.
Umplem tot cu restul de cremă.
Dăm la rece o jumătate de oră.
Răsturnăm tortul pe un platou și-l ornăm cu frișcă, felii de căpșuni și frunze de busuioc sau căpșuni întregi.
Dacă din greșeală v-a ieșit crema prea moale, se poate servi din cupe.
Este un tort delicios și foarte aspectuos, care se face incredibil de rapid și ușor, cu foarte puține ingrediente.
Poftă bună !