Tortul de mere, perfect pentru micul dejun
0 Comment

INGREDIENTE
2-3 mere
50 gr de unt
100 gr de făină
100 gr zahăr
2 ouă
16 gr drojdie
curcumă
MOD DE PREPARARE
Frecăm 100 g zahăr cu 50 g unt moale.
Adăugăm 2 gălbenușuri.
Peste 100 g făină punem 16 g drojdie, amestecăm, și turnăm peste compoziție.
Batem spumă 2 albușuri, și le înglobăm.
Presărăm un praf de curcumă pentru culoare.
Tăiem merele felii.
Ungem forma cu unt.
Așezăm câteva felii de măr, apoi acoperim cu aluat.
Peste acesta, așezăm restul feliilor de măr.
Dăm la cuptor 30-40 de minute la 180 grade, până se rumenește frumos.
Servim pudrat cu zahăr.
Tortul de mere este un desert foarte bun, dar și un mic dejun deosebit.
Poftă bună!