Umplutura ideală pentru lipia libaneză – shaorma nu-i atât de bună
0 Comment

Umplutura ideală pentru lipia libaneză - shaorma nu-i atât de bună
După ce am făcut lipii libaneze delicioase cum nu s-au mai văzut, ne întoarcem pentru a le umple cu toate bunătățile pe care le găsim prin frigider. Se umplu rapid și ușor, și sunt atât de bune, că te vei linge pe degete și nu te mai oprești din mâncat. Dacă nu ați păstrat lipii de ieri, haideți să facem repede altele. Rețeta mai pe larg o puteți revedea în videoclipul: Lipii libaneze – așa se fac cele mai bune turte pufoase, de casă.
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- Pentru lipie:
- - 250 g făină
- - 150 ml apă caldă
- - 2 linguri ulei
- - ½ linguriță zahăr
- - 10 g drojdie proaspătă
- - un praf de sare
- Pentru umplutură:
- - cartofi prăjiți
- - salată verde
- - brânză, cașcaval, mozzarella, sau ce aveți
- - usturoi
- - smântână
- - roșii
- - castraveți
- - cârnați prăjiți
Mod de preparare
- Punem întâi ingredientele solide, apoi cele lichide, frământăm cu mâna, lăsăm la crescut, apoi întindem lipiile și coacem la cuptor 12 minute, la 250 grade.
- Până se coace, adunăm repede ce găsim prin frigider. Eu am găsit ce vedeți în ingredientele pentru umplutură, și am făcut mujdei de usturoi cu smântână.
- Când se face prima lipie, o tăiem pe jumătate, o ungem cu mujdei de usturoi, și o umplem cu: cartofi prăjiți, brânză, câteva felii de roșii și castraveți, două frunze de salată verde, 2 cârnăciori felii, și ce mai avem.
- Pe deasupra punem iar mujdei de usturoi, și tot așa le umplem pe toate.
Nota
Iar când mirosul îmbietor trezește toți vecinii, turnăm și un pahar de bere, apoi ne lingem pe degete și nu ne mai oprim din mâncat până nu terminăm tot.
Rămâneți aproape, că mâine vom face alte bunătăți!
Vă aștept cu drag.
Rămâneți aproape, că mâine vom face alte bunătăți!
Vă aștept cu drag.