Zarzavat de ciorbe, crud, de iarnă. Salată de roșii cu ardei, mănânci iarna, de la bidon.

Aceasta este o rețetă simplă și ușoară, de făcut zarzavat de roșii și ardei pentru iarnă. Se face ușor, fără fierbere, nu se acrește, se păstrează bine chiar și la bloc, unde vara este foarte cald, și se poate păstra chiar și câțiva ani.
Este numai bună la ciorbă și mâncare, dar nu numai.
Dacă ai poftă, iarna, de o salată de roșii, e făcută gata: doar o scoți din bidon.
Urmăriți filmul pentru o rețetă reușită:
INGREDIENTE:
Pentru 2 bidoane de câte 5 kg:
– 10 kg de roșii coapte
– 2 kg ardei gras, kapia, sau de care aveți
– 10 linguri de sare grunjoasă neiodată, câte 5 linguri la fiecare bidon
– 2 pachete de conservant – câte unul la fiecare bidon, sau 8 aspirine la kg de zarzavaturi (40 la bidon)
– pătrunjel și orice verdeață după gust
MOD DE PREPARARE:
Spălăm roșiile și le tăiem felii mari, evident fără cotoare.
Curățăm ardeii de cotoare și semințe și-i tăiem grosier.
Într-un vas mare, amestecăm roșiile cu ardeii tocați, sarea, conservantul și verdeața.
Turnăm amestecul în bidoane, și din când în când mai agităm, să se amestece bine sarea și conservantul.
Păstrăm la rece, cu dopul nu foarte strâns.
Este cea mai ușoară rețetă de zarzavat de iarnă, și din cauza salicilatului din roșii, se mai numește și rețetă de salicilat.