1 pahar de LAPTE și coaceți în 10 minute, incredibil de RAPID și DELICIOS! Foarte ușor!

Așa-i că-s frumoase aceste chifle în formă de trandafir?
Sunt fragede și ușor de făcut, și se pot mânca dulci, cu zahăr pudră, sau sărate.
INGREDIENTE
200 ml lapte cald (1 pahar)
10 g zahăr (2 lingurițe), dacă vreți chifle dulci
1 ou
100 ml ulei (o ceașcă)
1,5 pachete de praf de copt (15 g)
400 g de făină (4 căni)
un gălbenuș de ou pentru uns


MOD DE PREPARARE
Punem într-un bol un ou, adăugăm 100 ml ulei, 200 ml lapte cald, 10 g zahăr, și amestecăm cu paleta.
Adăugăm 15 g praf de copt și 400 g făină, și încorporăm cu paleta.
Frământăm puțin cu mâna în castron, și lăsăm 10 minute să se odihnească.
Facem un sul și împărțim în 10 părți egale.
Fiecare bilă o întindem și o tăiem în 3 fâșii, pe care le împletim. Apoi răsucim de la un cap la altul, și iată ce trandafir frumos am obținut. Putem deschide petalele sau nu, cum dorim.
Ungem trandafirii cu gălbenuș de ou și-i coacem la cuptor cu foc mediu 20-30 de minute, sau până când se rumenesc.
Mirosul este îmbietor!
Îi puteți pudra cu zahăr farin.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: