10 rețete de Topping pentru înghețate, torturi și diverse prăjituri

1. Topping de căpșuni, cireșe, vișine, zmeură, mure, fructe de pădure
– câteva căpșuni, vișine sau cireșe, congelate sau proaspete
– o lingură unt topit sau ulei
– o lingură zahăr
Punem într-o tigaie fructele pasate sau mărunțite, cu unt și zahăr, și le lăsăm pe foc, până se face un sirop gros.
Aici facem un topping de cireșe.
Iar aici facem un topping de căpșuni.
Așa de gros trebuie să arate toppingul.

2. Topping de portocale
– o portocală
– 100 g zahăr
– o linguriță de scorțișoară
Caramelizam zahărul, îl stingem cu sucul de portocale și adăugăm scorțișoara. Fierbem până când scade la jumătate.

3. Topping de caramel – rețeta 1
– 200 g zahăr
– 100 ml apă
– 100 g unt
Se rumenește zahărul într-o crăticioară, apoi se adaugă apa și se fierbe până la completa dizolvare a zahărului ars.
Se ia de pe foc și se adaugă untul, care se amestecă ușor, până la topire.

4. Topping de caramel – rețeta 2
– 200 grame zahăr
– 100 grame unt
– 100 ml smântână
Se rumenește zahărul într-o crăticioară, apoi se adaugă untul, se ia de pe foc și se amestecă mereu, până la completa dizolvare. La final se pune și smântâna și se amestecă încet, cu grijă să nu sară stropi care să vă ardă la mână.

5. Topping de ciocolată – rețeta 1
– 100 g zahăr
– 100 g cacao
– 100 ml apă
– 50 g unt
Se rumenește zahărul într-o crăticioară, apoi se adaugă apa și cacaua și se fierb până la completa dizolvare a zahărului.
Se ia de pe foc și se adaugă untul, care se amestecă până la topire.

6. Topping de ciocolată – rețeta 2
– o ciocolată: de menaj, sau fulgi pentru topit, sau orice ciocolată simplă, fără alune, nuci și creme
– o lingură de unt sau ulei
– opțional, o lingură de smântână
Se topește ciocolata într-un vas la bain-marie. Pentru a obține un sos mai subțire, adăugăm o lingură de unt sau ulei și, opțional, o lingură de smântână, dacă e cazul.

7. Topping de vanilie
– 100 ml smântână pentru frișcă
– 100 ml lapte
– 2 gălbenușuri
– 30 de grame de zahăr
– vanilie
Se fierbe laptele cu smântâna.
Gălbenușurile se freacă cu zahăr, până la omogenizare.
Se amestecă toate într-un vas la bain-marie, unde fierb la foc mic, până la obținerea unui sos mai gros, potrivit pentru ornat.

8. Topping de cafea
– 200 g zahăr
– 100 g cafea solubilă sau naturală, după preferințe
– 100 ml apă
– 50 g unt
Se rumenește zahărul într-o crăticioară, apoi se adaugă apa și cafeaua și se fierb până la completa dizolvare.
Se ia de pe foc și se adaugă untul, care se amestecă până la topire.

9. Topping de cocos
– 3 linguri fulgi de cocos
– o lingură miere
– o lingură apă fiartă
– o lingură ulei de cocos
– 1/2 plic esență de vanilie sau lămâie
Se amestecă toate ingredientele și se țin 15 minute pentro o completă asimilare și absorbire. Apoi se poate folosi, fără fierbere sau preparare termică.

10. Topping de lămâie
– 150 g zahăr pudră
– 3 linguri zeamă de lămâie
– o linguriță de rom
Se amestecă ingredientele până la omogenizare. Se obține un sos care se toarnă peste prăjituri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: