Profiterol – rețeta cea mai simplă și delicioasă
INGREDIENTE
– Pentru gogoşi: 125 ml apă, 125 ml lapte, 125 g unt, 150 g făină, 3 ouă
– Pentru crema de vanilie: 500 ml lapte, 3 gălbenuşuri, 2-3 linguri zahăr, lingură făină
– Ciocolată, frișcă și înghețată pentru ornat
MOD DE PREPARARE
Se pun la foc mic, într-o crăticioară, untul și apa. Când au început să fiarbă, se adaugă făina şi se amestecă bine până se obţine o cremă tare, apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine. Compoziţia obţinută se toarnă într-un poş şi se formează gogoşelele într-o tavă care se bagă în cuptorul încins în prealabil, pentru 10 minute.
Crema de vanilie: zahărul se freacă cu gălbenușurile, apoi se adaugă făina și laptele călduţ și se amestecă continuu pe foc, până se întăreşte.
După ce s-au răcit, gogoşelele se taie și se umple cu crema rece. Se aşează în cupe și se ornează cu de ciocolată, frișcă și înghețată.
Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂