Plăcințele gustoase la tigaie | un deliciu pentru micul dejun | se fac repede, cu ce ai prin casă

Urmăriți videoclipul pas cu pas, pentru a realiza o rețetă perfectă.
INGREDIENTE:
– un cub de drojdie
– 2 linguri făină
– 1 linguriță zahăr
– 1 ceșcuță apă caldă
MOD DE PREPARARE:
Amestecăm ingredientele și facem o maia pe care o lăsăm la crescut 10 minute.
Când dă peste castron e gata.
Turnăm maiaua peste 300 g făină.
Adăugăm un gălbenuș și apă călduță.
Amestecăm cu lingura.
Apoi frământăm puțin cu mâna, până obținem o cocă netedă, pe care o lăsăm să crească 10-20 de minute.
Crește văzând cu ochii !
Când a crescut cât castronul, o turnăm pe masa înfăinată și o frământăm puțin, apoi o întindem cu sucitorul și facem o foaie dreptunghiulară, pe care tăiem cercuri cu o formă rotundă.
Mie mi-au ieșit 12 aluaturi de plăcințele, dar mi-a mai rămas aluat care poate fi folosit la alte preparate.
Începem să umplem cu ce găsim prin frigider:
roșii, brânză, ardei, ceapă verde, măsline, usturoi, pateu de ficat, cârnăciori și carne friptă rămași de aseară, și astfel umplem primele 6 plăcințele cu ce ne place.
Următoarele 6 plăcinte le umplem cu ceva dulce, fiind de desert.
Tăiem felii un măr, o piersică, scoatem sâmburii din câteva cireșe, și punem și puțină dulceață de căpșuni, pentru miros.
Cam așa arată cele 12 plăcințele.
Adunăm aluatul și-l închidem ca o pungă și le răsucim în mână, să se lipească marginile.
La nevoie, mai putem cârpi cu coca rămasă.
Le ungem cu puțin albuș și le coacem în tigaie, la foc moderat.
Le coacem câte 6, că mai cresc și în tigaie, iar când se rumenesc pe o parte, le întoarcem.
În câteva minute sunt gata, rumene și pufoase.
Se servesc imediat, calde, împreună cu restul ingredientelor rămase.
Între timp s-au copt și cele 6 plăcințele de desert.
Sunt rumene, pufoase și pline de fructe.
Se termină imediat, nici nu apucă să se răcească.