Dulceață de grapefruit cu zahăr ars

Dulceața de grapefruit este ca o explozie de arome exotice, iar dacă o mai faci și cu zahăr ars, este o delicatesă cu savori uimitoare.
Îmbinarea de caramel și pulpa ușor amăruie, textura fragilă și culoarea pastelată, totul contribuie la această experiență desăvârșită.
Nu v-a rămas niciodată un gref prin casă cu care să nu știți ce să mai faceți?
Urmăriți filmul și veți vedea o rețetă spectaculoasă de dulceață cu un gust desăvârșit.
INGREDIENTE:
– un gref desfăcut în felii
– o farfurie de zahăr
– un pahar de apă
MOD DE PREPARARE:
Pentru un gref, ne trebuie o farfurie de zahăr și o ceașcă de apă.
Lăsăm zahărul să fiarbă cu apa fără să amestecăm, ca să nu-l cristalizăm.
Când zahărul se rumenește frumos dar fără să se ardă, punem feliile de gref și fierbem tot, amestecând din când în când, până se leagă siropul.
Fiind un sirop de caramel, se va lega repede.
Dulceața se pune rece la borcan și își păstrează parfumul multă vreme.
Dulceața de grapefruit are un gust și o aromă care nu se uită niciodată.