Murături asortate la oțet pentru iarnă, fără conservanți

Sunt pline de vitamine, au un gust dulce-acrișor, și se pot mânca și goale, nu doar ca garnitură la mâncare.
Urmăriți filmul pentru a face o rețetă deosebită de murături la borcan, pentru iarnă:

INGREDIENTE:
– castraveți
– varză
– ardei grași, gogoșari și capia
– câțiva ardei iuți
– morcovi
– gogonele
– conopidă
– se mai pot pune ceapă, vinete sau alte legume, după gust
– 2 caței de usturoi la fiecare borcan
– hrean
– mărar uscat și cimbru
– oțetul preparat astfel: 1 parte oțet, 3 părți apă – la 1 litru de lichid punem 1 lingură sare, 3 linguri zahăr
MOD DE PREPARARE:
Spălăm bine legumele și le curățăm de coji și de cotoare, unde este cazul.
Tăiem felii sau cuburi legumele, iar pe unele le putem da pe răzătoare, după preferințe.
Facem amestecul de o parte oțet și 3 părți apă, la fiecare litru de lichid punând o lingură de sare și 3 linguri zahăr.
Acest amestec lichid se pune pe foc, și când dă un clocot, punem legumele doar pentru 2-3 minute, până își schimbă puțin culoarea.
Apoi le scoatem și le punem în borcane, iar peste ele turnăm lichidul fierbinte.
Dacă avem borcane mici, e bine să le sterilizăm 20 de minute la bain-marie: punem pe fundul oalei un prosop sau o hârtie groasă, așezăm borcanele și umplem cu apă, punem pe foc și, după primul clocot, mai lăsăm 20 de minute, apoi stingem focul, acoperim cu o pătură și lăsăm o zi să se răcească, înainte de a scoate borcanele.
Dacă sunt borcane mari, trebuie puse în cămară la rece.
Este o rețetă ușoară, de murături asortate dulci-acrișoare, delicioase, pline de vitamine și fără conservanți.

Vedeți și alte rețete delicioase de murături de iarnă:

Castraveți la oțet pentru iarnă, fără conservanți, crocanți și dulci-acrișori

Murături de iarnă țărănești, la apă, cu TABEL valori nutritive: calorii, colesterol, vitamine:

Gogonele de iarnă murate la apă, rețeta veche:

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: