Gulii umplute

Gulia nu conţine deloc grăsimi şi este ideală pentru persoanele care ţin cură de slăbire, pentru că are calorii „negative“, adică ne aduce doar 4 calorii pe felie, și stimulează arderile în organism.
Iată de ce facem azi gulii umplute, o rețetă care poate fi de post, dacă nu-i mai adăugăm smântâna.
INGREDIENTE
– 2 gulii
– 2 linguri de orez
– 1/2 sfeclă roșie
– ceapă roșie, ceapă verde
– sare, pătrunjel, plante aromate
– opțional: smântână
MOD DE PREPARARE
Curățăm guliile, le tăiem pe jumătate și scoatem miezul cu o lingură, apoi îl tocăm cu cuțitul.
Curățăm sfecla roșie și o tăiem cubulețe.
La fel curățăm și tăiem ceapa roșie și cea verde.
Punem la fiert orezul, miezul de gulie tocat, sfecla bucățele și ceapa, până când orezul este aproape fiert.
Pe fundul unei cratițe punem câteva frunze de gulie, iar peste ele așezăm guliile pe care le umplem cu tocătura fiartă.
Presărăm sare și plante aromate, iar dacă mâncarea nu este de post, pe fiecare gulie punem câte o lingură de smântână.
Dăm la cuptor 3o de minute.
Guliile umplute sunt o mâncare gustoasă și plină de savoare.
Nu ratați aceste rețete: