Cum se cultivă ceapă verde și usturoi pe balcon? Simplu, în sticlă!

Vreți să aveți zilnic ceapă verde, dar stați la bloc, nu aveți grădină la țară și nici nu vă puteți duce zilnic la piață.
Sau poate ați vrea și usturoi verde, nu-i așa?
Nimic mai simplu. Puteți cultiva pe balcon și ceapă și usturoi, și veți avea mereu frunze verzi la îndemână, proaspete și ieftine.
Nu e spațiu suficient?
Ba da, pentru că se poate cultiva și în sticle, necesitând un spațiu minim.
Urmăriți acest film pentru a vedea cum se poate face cea mai simplă recoltă de ceapă și usturoi verde, pe balcon.


Puteți folosi arpagic, pe care îl luați de la piață, sau semințe la plic.
Sunt la fel de bune și capetele de ceapă verde cu mustăți, care se aruncă.
Pentru usturoi puteți folosi căței de usturoi, care deja încep să încolțească în casă, la căldură.
Pentru a cultiva ceapă verde și usturoi la sticlă, va trebui să luăm o sticlă de plastic, cât mai mare.
Cu o foarfecă sau un instrument ascuțit, vom face găuri rotunde în plastic, de jur împrejur, în care să intre arpagicul sau cățeii de usturoi, fără să curgă pământul în afară. Aceștia se bagă cu mustățile în pământ, astfel încât să rămână în afară vârful care va încolți.
La fel se pot planta și în cutii de lemn, sau de plastic – acestea fiind mai ușor de procurat, dar să fie îngăurite pe fund în câteva locuri și să aibă o altă tăviță sau cutie sub ea, pentru scurgere.
Se va uda la două zile și se va ține la soare, sau măcar la geam. Cu cât au lumină și căldură mai multă, cu atât vor încolți și vor crește mai repede.
Într-o săptămână – maxim două, veți mânca ceapă și usturoi verde din propria recoltă, de pe balcon.

Nu ratați aceste rețete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: