Aluat pentru prajituri dietetice (I)
0 Comment
Deserturi recomandate in gastrita cu hiperaciditate si in boala ulceroasa
Aluat pentru prajituri dietetice (10 portii)
Aluat pentru prajituri dietetice (I)
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- 300 g făină,
- 100 ml ulei,
- 100 g zahăr,
- 30 g iaurt sau lapte,
- 2 ouă,
- ½ linguriță zeamă de lămâie sau oțet,
- ½ pachet praf de copt,
- 1 pachet zahăr vanilat,
- 1 vârf de cuțit de sare.
Mod de preparare:
Se freacă bine ouăle întregi. Apoi se adaugă încet, bătând bine cu telul, uleiul, zahărul, zahărul vanilat până ce compoziția devine spumoasă. Se adaugă sarea și praful de copt, care a fost dizolvat în zeama de lamâie sau oțet.
La sfârșit, se adaugă făina treptat, în ploaie. Iaurtul sau laptele se adaugă la urmă, atât cât este nevoie să se formeze un aluat potrivit, bine legat. Cantitatea de iaurt sau lapte depinde de mărimea ouălor și de calitatea făinii.
Se pune aluatul ½ oră la rece. Acest aluat se folosește la cornuri, la tarte, la prăjituri cu mere, cu brânză, la biscuiți sau cremșnit dietetic.
Observație: Se recomandă și persoanelor suferinde de gută și colită.





