Baton de cereale delicios, făcut în casă

Batonul de cereale este excelent la micul dejun, sau doar ca gustare.
Se face repede și ușor, într-o cantitate mai mare, și se poate păstra și mânca timp de câteva zile.

INGREDIENTE
– cereale diverse și fulgi de: orz, ovăz, grâu, porumb, secară, etc.
– semințe diverse: in, floarea soarelui, dovleac, chia, quinoa, cânepă, susan, etc.
– opțional: nuci, alune, migdale
– 2 linguri de zahăr


MOD DE PREPARARE
Punem cerealele și semințele într-o tavă și dăm la cuptor câteva minute.
Zahărul se pune într-o tigaie pe foc și se amestecă mereu, până când se rumenește, fără să se ardă.
Când tot zahărul s-a topit și e rumen, punem cerealele peste el și amestecăm să se pătrundă bine.
Turnăm compoziția pe o foaie de copt și o modelăm în formă de baton. Cât e caldă, e moale și se poate modela oricum. Când se răcește, se va întări.
Este cel mai bun baton de cereale și semințe, plin de vitamine, dar și cu un gust și miros excelent.
Nu ratați aceste rețete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: