Dulciuri dietetice: Budincă de fidea cu brânză de vaci
0 Comment

Deserturi recomandate în gastrita cu hiperaciditate și în boala ulceroasă
Budincă de fidea cu brânză de vaci (4 porții)
Budincă de fidea cu brânză de vaci
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- 400 g fidea,
- 200 g brânză de vaci,
- 30 g zahăr,
- 20 g unt,
- 8 g sare,
- 2 ouă,
- ¼ pachet zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Se fierbe fideaua în apă clocotită cu sare și se scurge de apă. Untul se freacă spumă și se adaugă zahărul și gălbenușurile, frecând mai departe. Apoi se amestecă cu fideaua fiartă, cu brânza de vaci, cu zahăr vanilat și cu albușurile celor două ouă, bătute spumă.
Se toarnă compoziția într-o formă tapetată cu făină (neunsă), se așează forma într-un alt vas cu apă fierbinte și se coace la cuptor. Se poate fierbe și pe mașina de gătit, în baie de apă.
Budinca poate fi servită cu puțin zahăr pudră deasupra.
Observație: Se recomandă și persoanelor suferinde de gută.