Plăcintă turnată cu brânză – rețetă ușoară

Ingrediente


ALUAT:
2 ouă,
puțină sare,
5 linguri zahăr pudră,
esență de vanilie/rom,
9 linguri ulei rafinat,
9 linguri lapte,
14 linguri făină,
1 praf de copt.
UMPLUTURA:
500 g brânză de vaci,
2 ouă,
4 linguri zahăr,
10 g curcumă pentru culoare.

MOD DE PREPARARE

Pentru aluat
Mixăm 2 ouă cu un praf de sare, până când își dublează volumul.
Adăugăm 9 linguri de zahăr farin, esență de rom, 9 linguri de ulei, 9 linguri de lapte, și mixăm bine în continuare.
Încorporăm cu telul 14 linguri de făină și un praf de copt.
Turnăm jumătate din aluat într-o tavă de 20*30 cm tapetată cu hârtie de copt și coacem 10 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Pentru umplutură
Punem în bol 500 grame brânză de vaci. 2 ouă, 4 linguri de zahăr, 10 g curcumă pentru culoare și mixăm bine.
Scoatem tava de la cuptor și peste blatul copt turnăm umplutura de brânză, deasupra turnăm restul de aluat, și mai coacem 25 de minute la foc mic.
Se poate pudra cu zahăr farin.

Este cea mai delicioasă plăcintă de brânză turnată.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: