Cel mai grozav curcan la cuptor, de Paști, cu stufat delicios

Carnea de curcan e la fel de gustoasă ca cea de miel, așa că facem azi o rețetă de curcan la tavă cu stufat delicios. Dacă nu aveți curcan, merge și pui.


INGREDIENTE
un curcan, sau măcar un pui foarte mare
ceapă verde (și uscată)
usturoi verde (și uscat)
roșii cu ardei la borcan
mărar, pătrunjel, condimente după gust
sare, piper, curcumă, cimbru,
ulei
vin roșu


MOD DE PREPARARE
Pentru a se coace mai bine, despicăm curcanul sau puiul pe jumătatea pieptului. Îl frecăm cu sare, piper și condimente peste tot, inclusiv pe sub piele, unde se poate.
Ungem tava cu ulei sau untură.
Tocăm grosier ceapa și usturoiul.
Așezăm carnea pe grătar, o mai frecăm cu condimente, să fie totul acoperit.
Punem în tavă ceapa, usturoiul, roșii, sare, piper, și dăm la cuptor cu un pahar de vin.


Deasupra tăvii, punem curcanul pe grătar, și după 20-30 de minute îl întoarcem pe partea cealaltă.
Dacă scade sosul, mai putem adăuga vin sau apă, până când se rumenește bine curcanul cel grozav.
Este o carne fragedă și zemoasă, de-ți lasă gura apă.
Poftă bună și sărbători fericite, cu sănătate!

Aici găsiți multe rețete de Paști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: