Clătite de post, pufoase și fragede

Ce faci dacă ai poftă de un desert rapid și gustos, dar e în post?
O negresă de post cu glazură, sau
Gogoși pufoase în lingură – rețetă de post, fără lapte și ouă,
Tarta cu piersici – rețeta de post, fără cuptor și fără zahăr!,
Brioșe de post cu banane și stafie, fără zahăr,
Gogoși de post, cu banane, fără zahăr și drojdie – Doar 3 ingrediente!
Toate aceste rețete și multe alte delicii le găsiți pe canalul Rețete – Diete.
Dar puteți face și altceva, mult mai rapid, și preferat de toată lumea:
Clătite de post, pufoase și fragede.
Este o rețetă ușoară, se face repede și se mănâncă și mai repede.
Urmăriți acest film pentru a realiza cele mai pufoase clătite de post, fără ouă și lapte.
INGREDIENTE:
– 2 căni (de câte 400 ml) de apă minerală
– 2 căni de făină
– 150 ml ulei
– o linguriţă curcumă sau turmeric (sau coajă rasă de portocală)
– 1 plic praf de copt
– 1 plic zahăr vanilat
MOD DE PREPARARE:
Cernem făina într-un bol.
Adăugăm uleiul și o linguriță de curcumă, pentru a da clătitelor o culoare rumenă. Dacă nu aveți curcumă, puteți înlocui cu coajă rasă de portocală, sau alt fruct frumos colorat.
Punem zahărul vanilat și praful de copt, care, împreună cu apa carbogazoasă, le va face foarte pufoase.
Adăugăm apa minerală puțin câte puțin.
Dacă vrem să fie mai colorate, mai adăugăm curcumă sau turmeric, un aliment foarte sănătos.
Potrivim aluatul să fie destul de moale, încât să curgă ușor.
Încingem o tigaie pe foc cu un strop de ulei și punem aluatul cu polonicul. După ce se rumenește pe o parte, se întoarce pe cealaltă. În funcție de foc, poate dura aproximativ câte un minut pe fiecare parte.
Sunt niște clătite de post foarte fragede și pufoase, și au o culoare rumenă și îmbietoare, și un miros fantastic. Nici nu zici că nu au lapte și ouă.
Se servesc cu dulceață, gem, sau chiar simple.
Poftă bună!