Coliva

Reţetă colivă tradițională, simplă și bună

INGREDIENTE:
500 gr grâu
1,5 litri apă
250 gr zahăr
300 gr nucă
2 lingurițe scortișoară
esență de rom
200 gr biscuiți populari
1 strop de sare
MOD DE PREPARARE:
Spălăm grâul în 9 ape călduțe, care corespund celor 9 cete îngerești.
Apoi îl punem în oală cu 1,5 l apă rece și fierbem până când apa este absorbită. Acum adăugăm zahărul și sarea și mai fierbem încă 10-15 minute, până când apa a scăzut complet.
Acoperim cu capac și lăsăm la răcit.
Când e rece o punem într-un castron, apoi răsturnăm pe platou cu grijă să păstreze forma rotundă.
Ornăm cu biscuiți măcinați, zahăr, bomboane și nuci.

Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: