Compot de gutui – rețeta simplă, fără conservanți, pentru iarnă

Gutuile sunt fructe bogate în nutrienţi vitali, necesari corpului pentru a se menţine sănătos. Au vitamina A, B şi C, fibre şi minerale precum potasiu, seleniu, zinc, calciu, fier, fosfor şi magneziu. Nu conţin multe grăsimi, iar valorile nutriţionale sunt benefice pentru sănătate.
În plus, au un gust și un parfum de excepție.
Iată de ce e bine să facem câteva borcane de compot pentru iarnă, o rețetă ușoară, simplă și rapidă.
Urmăriți acest film pentru a reuși un compot excelent.


INGREDIENTE:
– 1 kg gutui
– 250 g zahăr
– 1 l apă
– vanilie, scorțișoară, lămâie


MOD DE PREPARARE:
Spălăm gutuile și le curățăm de puf, apoi le tăiem felii. Oprim cotorul și semințele pentru peltea.
Feliile de gutuie le punem în apă cu lămâie, ca să nu se înnegrească.
Adăugăm zahărul, vanilia și scorțișoara, și le fierbem 5 minute, ca să se dizolve zahărul.
Apoi punem în borcane feliile de gutuie și umplem cu apă.
Sterilizăm borcanele de compot timp de 30 de minute la bain-marie, și le lăsăm să se răcească în pături.
După răcire le ducem în cămară și le păstrăm la rece.
Este un compot gustos și sănătos, cu o aromă fantastică.

Lichior de gutui – natural, fin și parfumat

Dulceață de gutui, rețetă ușoară și naturală, fără conservanți

Peltea de gutui – rețetă fără conservanți, de jeleu parfumat

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: