Covrigi de casă opăriți, cu susan și mac

 

5 from 1 reviews
Covrigi de casă opăriți, cu susan și mac
 
Sunt mai buni decât covrigii de la patiserie, fiind făcuți în casă după rețeta veche de covrigi oopăriți, ceea ce le dă un farmec aparte.
Autor:
Bucataria: Romaneasca
Ingrediente
  • 500 g făină
  • 150 ml apă caldă
  • 150 ml lapte
  • 15 g drojdie
  • 10 g zahăr
  • 50 ml ulei alune/migdale sau unt topit
  • 1 varf sare
  • 30 g bicarbonat de sodiu
  • semințe de mac, susan, chia sau după preferință
Mod de preparare
  1. Întâi facem maiaua din drojdie, zahăr, o parte din laptele cald și jumătate din făină, care se amestecă și se lasă la crescut, la cald, 10 minute.
  2. Când și-a dublat volumul, adăugăm uleiul și sarea și le amestecăm, apoi treptat restul de făină și de lapte sau apă caldă.
  3. Frământăm 10 minute, până obținem un aluat moale, pe care îl lăsăm să crească la cald o oră.
  4. După ce a crescut, întindem o foaie dreptunghiulară, pe care o împărțim în fâșii de 20x2 cm.
  5. Răsucim fiecare fâșie în spirală și le împletim câte două, formând un covrig. Pentru tava a doua întindem fâșia în U, apoi încrucișăm capetele.
  6. O parte din covrigi ii putem face opariti. Opărim covrigii timp de un minut în apă fierbinte cu bicarbonat de sodiu.
  7. Nu facem toti covrigii opariti, incercam doar cu cativa, deorece este o retete mai pretentioasa si nu intotdeauna iese bine.
  8. Asta merge in functie de cat de bun e cuptorul fiecruia, dar puteti incerca doar cu cativa.
  9. Apoi îi presărăm cu semințe de mac, susan, chia, sau de care avem.
  10. Îi coacem 20 de minute în tava tapetată cu hârtie de copt, până se rumenesc frumos și umplu bucătăria cu un miros îmbietor.
Informatii nutritionale
Calorii: 400

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: